047 – Kvirre-Wit II!

Igjen er spørsmålet her. Hva skal man brygge til den lokale ølfestivalen i slutten av august? Nytt i år er temakonkurranse hvor man kan brygge en stil som er fastsatt arrangøren. I år er temaet «Wit».

Da passer det veldig godt å brygge en ny runde med Kvirre-Wit (som man brygget til forrige ølfestival) men med noen mindre justeringer. Kom jo på tredjeplass blandt publikum med dette brygget.

Fortsett å lese «047 – Kvirre-Wit II!»

033 – Kronenbourg 1664 Blanc klone

Sist oppdatert: mars 20, 2017 at 9:36 am

Kronenbourg 1664 Blanc er et franskt hveteøl av typen Wit med smak av citrus, koriander og aprikos/fersken, og som kommer på heller snasne blå flasker. Produsenten beskriver ølet på følgende måte.

Kronenbourg 1664 Blanc is a modern, fruity and refreshing wheat beer. With its unique taste and appearance, 1664 Blanc appeals to consumers all over the world. It has an inimitable sweet and refreshing flavour, resulting from the hint of citrus and coriander spice used in brewing. With its flavour and design, 1664 Blanc embodies the elegance and taste of France.  Kronenbourg 1664 Blanc’s modern identity is perfectly expressed by its unique shiny blue bottle.

Dette er altså en klone av dette ølet, og leter man på Internett så finner man mange forskjellige forslag på oppskrift. Vi landet på «Ille bra brygghus» sin versjon.

Fortsett å lese «033 – Kronenbourg 1664 Blanc klone»

001 – Belgisk Wit

IMG_0472

Sommeren 2013 var familien på besøk hos tidligere naboer i Kragerø. Der fikk vi smake hjemmebrygget øl, og jeg ble frelst. Dette måtte jeg prøve selv.

Julen 2013 fikk jeg «Ølbrygging – Fra hånd til munn» i gave fra min kone. Boka ble lest fra perm til perm og lysten til å brygge selv ble bare større og større.

Sommeren 2014, etter nesten et år med å spare og kjøpe inn utstyr, var jeg klar. Siden vi var på ferie dro jeg og guttungen innom Humle og Malt. Der kjøpte vi inn malt, humle og gjær til det første ølet.

Jeg bestemte meg for Haandbryggerlaugets Wit Brud på s. 152 i «Ølbrygging – Fra hånd til munn». Først og fremst fordi det så ut som en spennende oppskrift og at den fint kunne gjæres i romtemperatur.
Fortsett å lese «001 – Belgisk Wit»