034 – Witterlig en saison

Gjenbruk av etiketten til Raison d’Saison, som også var en saison.

Tanker gjort en gang på våren 2017. Scenen er et enkelt kjøkken, et bord og to stoler. Kun en person sitter der.

«Hmm… kanskje vi bør gjøre noe med WLP400-gjæren som vi vasket etter forrige brygging?», tenkte han mens han en stille kveld satt hjemme på kjøkkenet og kikket ut på hundemøkka som dukket frem fra snøen.

«Ja, det gjør vi, men hva skal vi lage?», svarte stemmen i hode. Stemmen som alltid kom med upassende og obskøne kommentarer, var i det positive hjørnet.

«Tja, enda en wit?», vurderte han og tenkte på klonen av 1664 Blanc som ble brygget forrige gang.

«Næ, ikke det. Kan vi ikke lage noe annet med wit-gjæren? Hva med noe i samme gate… hva med en saison?», kontret stemmen og smilte fornøyd til forslaget sitt.

«Ja, men kan det bli en saison hvis man bruker wit-gjær?», tenkte han skeptisk.

Stemmen smilte. «Joda, Nøgne Ø gjør det, så kan vi.».

Han lyste opp og tenkte «Da blir det jo witterlig en saison».

Fortsett å lese «034 – Witterlig en saison»

Jamil’s Raisin D’Saison

02X - Raison D'Saison - Etikett

Brewing classic styles av Jamil Zainasheff og John J. Palmer inneholder 80 prisvinnende oppskrifter og er et godt utgangspunkt når man ønsker å brygge stilriktig øl. Det fine med boka er at den inneholder ekstrakt-oppskrifter med tilhørende allgrain-versjoner.

Har her tatt for meg oppskriften på saison som står på side 207-209, og tilpasset den slik at den passer mini-BIAB-kjelen og det vi har av malt og humle. Har dessverre ikke CaraMunich og har byttet det ut med Crystal i stedet. Leste forresten at CaraMunich er bare Weyermann sin versjon av krystall-malt. Muligens at det er forskjeller men det bryr man seg ikke så mye om.

Fortsett å lese «Jamil’s Raisin D’Saison»