061 – Appelsin og kveik

Første forsøk med kveik-gjær. Gjæret med Voss-kveik som angivelig skal gi appelsin-toner ved høy gjæringstemperatur. Hva er ikke bedre da å bruke Mandarina Bavaria som skal gi citrus-toner  i tillegg.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 60 min 39.7 IBUs 11.1 EBC 1.048 1.008 5.3 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 9.9 - 19.7 2.3 - 3 4.5 - 6.2 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU PALE ALE 5.3 kg 100

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Mandarina Bavaria 50 g 60 min Boil Pellet 7.4
Mandarina Bavaria 25 g 5 min Boil Pellet 7.4

Miscs

Name Amount Time Use Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining
Orange Peel, Sweet 50.00 g 5 min Boil Spice

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Voss Kveik (OYL-062) Omega 79% 20°C - 36.67°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 65°C 60 min
Mash Out 76°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 7 days 38°C
Aging 14 days 4°C