Første forsøk med kveik-gjær. Gjæret med Voss-kveik som angivelig skal gi appelsin-toner ved høy gjæringstemperatur. Hva er ikke bedre da å bruke Mandarina Bavaria som skal gi citrus-toner i tillegg.
Recipe Details
| Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
| 25 L |
60 min |
39.7 IBUs |
11.1 EBC |
1.048 |
1.008 |
5.3 % |
Style Details
| Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
| American Pale Ale |
18 B |
1.045 - 1.06 |
1.01 - 1.015 |
30 - 50 |
9.9 - 19.7 |
2.3 - 3 |
4.5 - 6.2 % |
Fermentables
| Name |
Amount |
% |
| CHÂTEAU PALE ALE |
5.3 kg |
100 |
Hops
| Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
| Mandarina Bavaria |
50 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
7.4 |
| Mandarina Bavaria |
25 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
7.4 |
Miscs
| Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
| Whirlfloc Tablet |
0.50 Items |
15 min |
Boil |
Fining |
| Orange Peel, Sweet |
50.00 g |
5 min |
Boil |
Spice |
Yeast
| Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
| Voss Kveik (OYL-062) |
Omega |
79% |
20°C - 36.67°C |
Mash
| Step |
Temperature |
Time |
| Mash In |
65°C |
60 min |
| Mash Out |
76°C |
10 min |
Fermentation
| Step |
Time |
Temperature |
| Primary |
7 days |
38°C |
| Aging |
14 days |
4°C |