060 – Dark Gold

Fikk smake et øl i Danmark da vi var på ferie der som var helt fortreffelig. Det var en mørk lager med navnet Sort Guld fra et eller annet bryggeri. Lagde en variant av en mørk lager som endte med å smake som en norsk bayer. Nam!

Også første forsøket på O2-fri overføring til fat. Gjæret på corneliusfat og brukte CO2 til å overføre det til et nytt fat. Beste og reneste lageren som vi har fått til.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
19 L 90 min 25.0 IBUs 27.3 EBC 1.054 1.012 5.6 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
International Dark Lager 2 C 1.044 - 1.056 1.008 - 1.012 8 - 20 27.6 - 43.3 2.4 - 3 4.2 - 6 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU PILSEN 2RS 2.962 kg 65.05
CHÂTEAU MUNICH 911.3 g 20.02
CHÂTEAU CRYSTAL® 580 g 12.74
CHÂTEAU CARA GOLD® 100 g 2.2

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Perle 22.4 g 60 min Boil Pellet 8.8
Perle 14 g 0 min Boil Pellet 8.8

Miscs

Name Amount Time Use Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Saflager Lager (W-34/70) DCL/Fermentis 75% 8.89°C - 15°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 66°C 60 min
Mash Out 76°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 21 days 12°C
Aging 28 days 4°C

Notes

680g crystal malt erstattet med 580g crystal og 100g cara gold. Feilblandet malt.

Aner dessverre ikke forholdene da Jon blandet mye mer malt enn i oppskriftene. Kvernet maltet og veide opp 4,56 kg.

19L batch som endte med 17,4L i fat fungerte veldig fint. Kvernet maltet på 1mm.

Skal nå gjære 7 dager med slange i gjærlås. Bytter så til spunding valve satt til 12 psi.