Fikk smake et øl i Danmark da vi var på ferie der som var helt fortreffelig. Det var en mørk lager med navnet Sort Guld fra et eller annet bryggeri. Lagde en variant av en mørk lager som endte med å smake som en norsk bayer. Nam!
Også første forsøket på O2-fri overføring til fat. Gjæret på corneliusfat og brukte CO2 til å overføre det til et nytt fat. Beste og reneste lageren som vi har fått til.
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
19 L |
90 min |
25.0 IBUs |
27.3 EBC |
1.054 |
1.012 |
5.6 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
International Dark Lager |
2 C |
1.044 - 1.056 |
1.008 - 1.012 |
8 - 20 |
27.6 - 43.3 |
2.4 - 3 |
4.2 - 6 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
CHÂTEAU PILSEN 2RS |
2.962 kg |
65.05 |
CHÂTEAU MUNICH |
911.3 g |
20.02 |
CHÂTEAU CRYSTAL® |
580 g |
12.74 |
CHÂTEAU CARA GOLD® |
100 g |
2.2 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
Perle |
22.4 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
8.8 |
Perle |
14 g |
0 min |
Boil |
Pellet |
8.8 |
Miscs
Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
Whirlfloc Tablet |
0.50 Items |
15 min |
Boil |
Fining |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
Saflager Lager (W-34/70) |
DCL/Fermentis |
75% |
8.89°C - 15°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Mash In |
66°C |
60 min |
Mash Out |
76°C |
10 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
21 days |
12°C |
Aging |
28 days |
4°C |
Notes
680g crystal malt erstattet med 580g crystal og 100g cara gold. Feilblandet malt.
Aner dessverre ikke forholdene da Jon blandet mye mer malt enn i oppskriftene. Kvernet maltet og veide opp 4,56 kg.
19L batch som endte med 17,4L i fat fungerte veldig fint. Kvernet maltet på 1mm.
Skal nå gjære 7 dager med slange i gjærlås. Bytter så til spunding valve satt til 12 psi. |