057 – KvirreWit IV

Fjerde varianten av KvirreWit. Rett på fat derfor ingen etikett.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 90 min 19.7 IBUs 7.8 EBC 1.052 1.010 5.4 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 3.9 - 7.9 2.4 - 2.9 4.5 - 5.5 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU WHEAT BLANC 2.827 kg 50.02
CHÂTEAU PILSEN 2RS 2.261 kg 40.02
Oats, Flaked 282.7 g 5
CHÂTEAU MUNICH 280 g 4.96

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Hallertauer Hersbrucker 72 g 60 min Boil Pellet 3

Miscs

Name Amount Time Use Type
Orange Peel, Sweet 45.00 g 5 min Boil Spice
Coriander Seed 8.00 g 5 min Boil Spice

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Belgian Wit (M21) Mangrove Jack's 77% 18°C - 25°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 66°C 60 min
Mash Out 76°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 10 days 20°C
Secondary 10 days 22°C
Aging 28 days 12°C

Notes

250g risskall som fuktes før det blandes med resten av mesken.

Munich-malt skulle ha vært Munich Light.

EKG 6,8%@20 IBU erstattet med Hallertauer Hersbrucker 3,0%@19,7 IBU.

CaSO4 (meskevann): 3,76 gram / 0,9 strøken teskje
CaCl2 (meskevann): 1,88 gram / 0,6 strøken teskje

CaSO4 (skyllevann): 3,46 gram / 0,9 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann): 1,73 gram / 0,5 strøken teskje