Tredje varianten av KvirreWit.
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
25 L |
90 min |
20.0 IBUs |
7.7 EBC |
1.052 |
1.014 |
5.0 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
Witbier |
16 A |
1.044 - 1.052 |
1.008 - 1.012 |
10 - 20 |
3.9 - 7.9 |
2.4 - 2.9 |
4.5 - 5.5 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
CHÂTEAU WHEAT BLANC |
2.827 kg |
50.02 |
CHÂTEAU PILSEN 2RS |
2.261 kg |
40.02 |
Oats, Flaked |
282.7 g |
5 |
CHÂTEAU MUNICH |
203 g |
3.59 |
CHÂTEAU MUNICH LIGHT® |
77 g |
1.36 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
East Kent Goldings (EKG) |
32.3 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
6.8 |
Miscs
Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
Orange Peel, Sweet |
45.00 g |
5 min |
Boil |
Spice |
Coriander Seed |
10.00 g |
5 min |
Boil |
Spice |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
Belgian Wit II (WLP410) |
White Labs |
73% |
19.44°C - 23.33°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Mash In |
67°C |
60 min |
Mash Out |
76°C |
10 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
10 days |
20°C |
Secondary |
10 days |
22°C |
Aging |
28 days |
12°C |
Notes
300g risskall som fuktes før det blandes med resten av mesken.
CaSO4 (meskevann): 3,76 gram / 0,9 strøken teskje CaCl2 (meskevann): 1,88 gram / 0,6 strøken teskje
CaSO4 (skyllevann): 3,46 gram / 0,9 strøken teskje CaCl2 (skyllevann): 1,73 gram / 0,5 strøken teskje
Skulle egentlig bruke 280 g med Munich Light men hadde kun 77 g. Resten ble erstattet med vanlig Munich.
|