054 – Mo’ Motueka SMASH

Et forsøk på en SMASH med kun Marris Otter som malt og Motueka som humle.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 60 min 36.1 IBUs 10.7 EBC 1.050 1.011 5.1 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 9.9 - 19.7 2.3 - 3 4.5 - 6.2 %

Fermentables

Name Amount %
Maris Otter (Crisp) 5.407 kg 100

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Motueka 36.6 g 60 min First Wort Pellet 6.2
Motueka 28 g 20 min Boil Pellet 6.2
Motueka 28 g 5 min Boil Pellet 6.2
Motueka 28 g 7 days Dry Hop Pellet 6.2

Miscs

Name Amount Time Use Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Safale American (US-05) DCL/Fermentis 77% 15°C - 23.89°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 67°C 60 min
Mash Out 76°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 14 days 20°C
Aging 28 days 12°C

Notes

CaSO4 (meskevann): 5,424 gram / 1,4 strøken teskje
CaCO3 (meskevann): 1,808 gram / 1 strøken teskje

CaSO4 (skyllevann): 4,872 gram / 1,2 strøken teskje