
Et forsøk på en SMASH med kun Marris Otter som malt og Motueka som humle.
Recipe Details
| Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
| 25 L |
60 min |
36.1 IBUs |
10.7 EBC |
1.050 |
1.011 |
5.1 % |
Style Details
| Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
| American Pale Ale |
18 B |
1.045 - 1.06 |
1.01 - 1.015 |
30 - 50 |
9.9 - 19.7 |
2.3 - 3 |
4.5 - 6.2 % |
Fermentables
| Name |
Amount |
% |
| Maris Otter (Crisp) |
5.407 kg |
100 |
Hops
| Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
| Motueka |
36.6 g |
60 min |
First Wort |
Pellet |
6.2 |
| Motueka |
28 g |
20 min |
Boil |
Pellet |
6.2 |
| Motueka |
28 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
6.2 |
| Motueka |
28 g |
7 days |
Dry Hop |
Pellet |
6.2 |
Miscs
| Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
| Whirlfloc Tablet |
0.50 Items |
15 min |
Boil |
Fining |
Yeast
| Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
| Safale American (US-05) |
DCL/Fermentis |
77% |
15°C - 23.89°C |
Mash
| Step |
Temperature |
Time |
| Mash In |
67°C |
60 min |
| Mash Out |
76°C |
10 min |
Fermentation
| Step |
Time |
Temperature |
| Primary |
14 days |
20°C |
| Aging |
28 days |
12°C |
Notes
CaSO4 (meskevann): 5,424 gram / 1,4 strøken teskje CaCO3 (meskevann): 1,808 gram / 1 strøken teskje
CaSO4 (skyllevann): 4,872 gram / 1,2 strøken teskje |