Sist oppdatert: januar 29, 2017 at 10:47 am
Fra BrewShop.no kommer et ølsett fra Austmann; Hoppy Blonde. Årets første brygg er en en belgisk blonde ale som er laget i samarbeid mellom BrewShop.no og Austmann.
Jon hadde kjøpt inn settet og ønsket å få brygget det. I tillegg var det en fin anledning til å testet ut en hop spider som var kjøpt inn fra Kina.
Oppskriften er ikke helt korrekt da vi ikke husket å veie opp mengden med humle som var lagt ved. Dessverre er ikke oppskriften som fulgte med like god som i andre sett, men grei nok. Mengden med humle er derfor litt så som så.
Fikk heller ikke mengdene til å stemme i forhold til hva som var forventet i følge oppskriften, men oppskriften nedenfor er et forsøk på å sette sammen noe.
Recipe Details
Batch Size | Boil Time | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
25 L | 90 min | 19.2 IBUs | 7.3 EBC | 1.044 | 1.005 | 5.0 % |
Style Details
Name | Cat. | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Blond Ale | 18 A | 1.062 - 1.075 | 1.008 - 1.018 | 15 - 30 | 7.9 - 13.8 | 2.2 - 2.8 | 6 - 7.5 % |
Fermentables
Name | Amount | % |
---|---|---|
Pilsner | 3.9 kg | 82.63 |
Munich I (Weyermann) | 350 g | 7.42 |
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 350 g | 7.42 |
Cara-Pils/Dextrine | 120 g | 2.54 |
Hops
Name | Amount | Time | Use | Form | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Hallertau Magnum | 13.5 g | 60 min | Boil | Pellet | 14.5 |
Citra | 28 g | 0 min | Boil | Pellet | 12 |
Citra | 28 g | 7 days | Dry Hop | Pellet | 12 |
Miscs
Name | Amount | Time | Use | Type |
---|---|---|---|---|
Whirlfloc Tablet | 1.00 Items | 15 min | Boil | Fining |
Yeast
Name | Lab | Attenuation | Temperature |
---|---|---|---|
Safebrew Abbey Ale (BE-256) | DCL/Fermentis | 82% | 15°C - 20°C |
Mash
Step | Temperature | Time |
---|---|---|
Mash In | 65°C | 60 min |
Mash Out | 78°C | 10 min |
Fermentation
Step | Time | Temperature |
---|---|---|
Primary | 14 days | 20°C |
Aging | 14 days | 20°C |
Download
Download this recipe's BeerXML file |
Startet som vanlig kvelden før med å knuse maltet. Det ble knust en gang på 0,95 mm.
En feil i xml-fila gjorde at GrainFather Connect appen ikke godtok oppskrifta. Endte med at en quick profile ble brukt i stedet.
Startet dagen med å fylle opp Grainfather’n med meskevann og starte oppvarmingen. Rørte inn maltet ved riktig temperatur og startet meskingen ved hjelp av appen. Mesket på 65 C i 60 minutter før temperaturen ble økt til 78 C i 10 minutter. Rørte underveis og i slutten av meskinga. Skyllinga gikk som en drøm.
Endte med en sukkermengde før koking på 1030 ved et volum på ca. 31 liter.
Hadde i humlefilteret (hop spider) i før kok og planla å sirkulere i den etter kok for å samle opp alt gruffet. Maskene var for tette slik at væsken rant for tregt ut av den. Stoppet sirkuleringen og helte ut alt som var i filteret over i kokekaret og lot det være. Snakk om dårlig kjøp.
Kok gikk dog helt fint uten noe problem. Hadde i humlen ved riktig tidspunkt.
Etter kok ble vørteren kjølt ned i kokekaret til rundt 75 C før det ble overført til gjæringskaret slik at temperaturen holdt rundt 16-18 C. Endte med et volum på 25,5 L og en OG på 1044.
En pakke med ferdig rehydrert gjær ble helt i karet og ristet inn, og karet ble satt i kjøleskapet i garasjen som holder 20 C.
Karet skal nå stå i 14 dager på 20 C. Deretter blir det kuldekræsj noen dager før flasking.
20170129-1000: Ølet ble flasket med litt problemer. Flaskefylleren holdt seg ikke tett og noe ble sølt på golvet. FG ble uansett målt til 1008, som vil gi en alkoholprosent på 4,73%.