Magnum/Mosaic American Pale Ale

02X - Magnum-Mosaic American Pale Ale - Etiketter

Sist oppdatert: mai 29, 2016 at 22:12 pm

Brygget for en tid siden en American Pale Ale med kun Pale Ale-malt og Mosaic-humle. Altså en såkalt SMaSH, Single Mash and Single Hop, pale ale. Den ble såpass bra at man til og med har fått noen tilbakemeldinger om at den var bra. *stjerne i boka*. 😀

Forrige brygg var dessuten et mini-brygg på kun 6 liter, og når noe er godt så forsvinner det fort. Har derfor skrudd sammen en ny oppskrift basert på originalen men har gått bort fra SMaSH-tankegangen og lagt til litt mer.

Mosaic-humlen har en ganske høy alfasyre og fungerer fint til å gi bitterhet. Har dog lest at Magnum-humlen gir en renere og mer nøytral bitterhet enn andre typer humle. Byttet derfor ut Mosaic med Magnum for å spare Mosaic-humlen til smak og aroma.

Det som også skal prøves ut med denne oppskriften er at en del av humlen skal tilsettes ved whirlpool og stå i 20 minutter. Leste på BYO at det kan gi en rundere aroma.

Jeg har ikke helt sans for fargen som kun Pale Ale-malt gir. Et tidligere øl som ble brygget, ble fargen mer gyllen da det ble brukt litt Cara Clair (tilsvarer CaraPils). Oppskriften er derfor oppdatert med 5% Cara Clair for å gi en mer gyllen farge, og kanskje noe a la «Intensifies the beer’s body and its smoothness, promotes head formation and retention». Koketiden er selvsagt økt til 90 minutter pga. det.

Oppskriften er også skalert til bruk på en Grainfather.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
23 L 90 min 38.9 IBUs 11.5 EBC 1.052 1.012 5.3 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 9.9 - 27.6 2.3 - 2.8 4.5 - 6.2 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU PALE ALE 5 kg 94.99
CHÂTEAU CARA CLAIR 263.9 g 5.01

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Hallertau Magnum 15 g 60 min Boil Pellet 10.5
Mosaic (HBC 369) 22 g 15 min Boil Pellet 12
Mosaic (HBC 369) 26 g 20 min Aroma Pellet 12
Mosaic (HBC 369) 52 g 7 days Dry Hop Pellet 12

Miscs

Name Amount Time Use Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Safale American (US-05) DCL/Fermentis 77% 15°C - 23.89°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 67°C 60 min
Mash Out 76°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 14 days 19.44°C
Aging 30 days 18.33°C