Northern English Brown Ale

Brewing classic styles av Jamil Zainasheff og John J. Palmer inneholder 80 prisvinnende oppskrifter og er et godt utgangspunkt når man ønsker å brygge stilriktig øl. Det fine med boka er at den inneholder ekstrakt-oppskrifter med tilhørende allgrain-versjoner.

Har tatt for meg oppskriften på såkalt Northern English Brown Ale som står på side 150-151, og tilpasset den mini-BIAB-kjelen. Har dessverre ikke Special Roast, Victory eller Pale Chocolate, men har forhåpentligvis byttet det ut med noe tilsvarende.

Det som kjennetegner en nordlig brown ale er at den er balansert, ikke for mye maltsødme eller for mye bitterhet. Gjerne mer kjeksaktig (hvis det kan kalles det) og smaken av nøtter.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
7 L 60 min 25.9 IBUs 39.2 EBC 1.051 1.016 4.6 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Northern English Brown Ale 11 C 1.04 - 1.052 1.008 - 1.013 20 - 30 23.6 - 43.3 2.2 - 2.7 4.2 - 5.4 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU PALE ALE 1.278 kg 78.97
CHÂTEAU BISCUIT® 136.2 g 8.41
CHÂTEAU CRYSTAL® 91.9 g 5.68
CHÂTEAU SPECIAL B® 91.9 g 5.68
CHÂTEAU CHOCOLAT 20.4 g 1.26

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
East Kent Goldings (EKG) 11 g 60 min Boil Pellet 5.8
East Kent Goldings (EKG) 4 g 5 min Boil Pellet 5.8

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Burton Union Yeast (M79) Mangrove Jack's 68% 16.67°C - 23.33°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 67°C 60 min
Mash Out 76°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 14 days 20°C
Secondary 14 days 20°C
Aging 28 days 18°C