Brewing classic styles av Jamil Zainasheff og John J. Palmer inneholder 80 prisvinnende oppskrifter og er et godt utgangspunkt når man ønsker å brygge stilriktig øl. Det fine med boka er at den inneholder ekstrakt-oppskrifter med tilhørende allgrain-versjoner.
Har tatt for meg oppskriften på såkalt Northern English Brown Ale som står på side 150-151, og tilpasset den mini-BIAB-kjelen. Har dessverre ikke Special Roast, Victory eller Pale Chocolate, men har forhåpentligvis byttet det ut med noe tilsvarende.
Det som kjennetegner en nordlig brown ale er at den er balansert, ikke for mye maltsødme eller for mye bitterhet. Gjerne mer kjeksaktig (hvis det kan kalles det) og smaken av nøtter.
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
7 L |
60 min |
25.9 IBUs |
39.2 EBC |
1.051 |
1.016 |
4.6 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
Northern English Brown Ale |
11 C |
1.04 - 1.052 |
1.008 - 1.013 |
20 - 30 |
23.6 - 43.3 |
2.2 - 2.7 |
4.2 - 5.4 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
CHÂTEAU PALE ALE |
1.278 kg |
78.97 |
CHÂTEAU BISCUIT® |
136.2 g |
8.41 |
CHÂTEAU CRYSTAL® |
91.9 g |
5.68 |
CHÂTEAU SPECIAL B® |
91.9 g |
5.68 |
CHÂTEAU CHOCOLAT |
20.4 g |
1.26 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
East Kent Goldings (EKG) |
11 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
5.8 |
East Kent Goldings (EKG) |
4 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
5.8 |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
Burton Union Yeast (M79) |
Mangrove Jack's |
68% |
16.67°C - 23.33°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Mash In |
67°C |
60 min |
Mash Out |
76°C |
10 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
14 days |
20°C |
Secondary |
14 days |
20°C |
Aging |
28 days |
18°C |