I forbindelse med turen til Praha var vi innom Europas eldste bryggeri med kontinuerlig drift, U Fleku. Siden 1499 har de brygget øl, et mørkt lagerøl som kan virkelig anbefales. Lettdrikkelig, mørkt men ikke som en porter eller stout. Skal ikke si at jeg er noen kjenner men dette var digg! Her er et forsøk på sette sammen en oppskrift på en klone.
Flere steder på Internett skriver at bryggeriet benytter seg av malt fra Weyermann. Har forsøkt å lage noe tilsvarende men med malt fra Castle Malting. Ikke sikkert det blir det sammen, men det er verdt et forsøk.
NB! Det som ikke kommer fram av oppskriften, men som står nevnt i notatet, er at Black-maltet skal tilsettes ved vorlauf/skylling slik at det kun setter farge og ikke så mye smak.
I tillegg er det lagt inn 2 timers kok, med humlen ganske tidlig og ganske sent perioden.
Recipe Details
Batch Size | Boil Time | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
25 L | 120 min | 26.7 IBUs | 59.5 EBC | 1.053 | 1.017 | 4.7 % |
Style Details
Name | Cat. | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Specialty Beer | 23 A | 1.03 - 1.11 | 1.006 - 1.024 | 5 - 70 | 9.9 - 98.5 | 1.8 - 3 | 2.5 - 12 % |
Fermentables
Name | Amount | % |
---|---|---|
CHÂTEAU PILSEN 2RS | 2.881 kg | 50 |
CHÂTEAU MUNICH | 1.728 kg | 30 |
CHÂTEAU CARA GOLD® | 864.2 g | 15 |
CHÂTEAU BLACK | 288.1 g | 5 |
Hops
Name | Amount | Time | Use | Form | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Saaz | 32 g | 110 min | Boil | Pellet | 3.7 |
Saaz | 32 g | 100 min | Boil | Pellet | 3.7 |
Saaz | 35 g | 5 min | Boil | Pellet | 3.7 |
Yeast
Name | Lab | Attenuation | Temperature |
---|---|---|---|
Bohemian Lager Yeast (M84) | Mangrove Jack's | 69% | 10°C - 15°C |
Mash
Step | Temperature | Time |
---|---|---|
Protein Rest | 50°C | 30 min |
Saccharification | 68°C | 30 min |
Mash Out | 75.56°C | 10 min |
Fermentation
Step | Time | Temperature |
---|---|---|
Primary | 14 days | 10°C |
Secondary | 3 days | 17°C |
Aging | 28 days | 3°C |
Notes
50% Weyermann Floor-Malted Bohemian Pilsner Malt @ 1.8 °L 30% Weyermann Munich I @ 6 °L 15% Weyermann CaraMunich® II @ 45.5 °L 5% Weyermann Carafa® II @ 45.5 °L (at sparge) 3.9 oz (110 g) Saaz @ 4.5% AA (10 minutes into the boil) 3.9 oz (110 g) Saaz @ 4.5% AA (20 minutes into the boil) 4.3 oz (122 g) Saaz @ 4.5% AA (115 minutes into the boil) I double-checked my notes from that distant brew day. You are, indeed, correct. I transferred the wrong amount of Carafa® II. It should have been 1.5%, not 5%, of the grain bill. That brings the color value down to roughly 22 SRM. This is a typo in my spreadsheet. My recipe was verified by Ivan Chramosil before publication and he, unfortunately, did not catch my error either. Sorry, but “events occur.” |
Download
Download this recipe's BeerXML file |