BrüDragon Belgian Blond Ale

02X - BrüDragon Belgian Blond Ale - Etikett

Sist oppdatert: juni 6, 2016 at 12:01 pm

Følger med på websiden til Brülosophy og kom over et eksperiment som tok for seg om det er forskjell mellom stegmesking eller single infusion mesking (på godt norsk). Oppskriften i eksperimentet er en såkalt Belgian Blond Ale og innholdet virket spennende.

Har tatt for meg oppskriften og tilpasset den mini-BIAB-kjelen. Det som er spennende med den er at den inneholder aroma-malt som vi har kjøpt inn og ønsker å prøve ut. Eneste vi mangler er Mangrove Jack’s Belgian Ale yeast (M27).

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
7 L 90 min 18.8 IBUs 13.5 EBC 1.064 1.015 6.4 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Belgian Blond Ale 18 A 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 30 7.9 - 13.8 2.2 - 2.8 6 - 7.5 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU PILSEN 2RS 1.596 kg 79.78
CHÂTEAU CARA BLOND® 164 g 8.2
CHÂTEAU WHEAT BLANC 164 g 8.2
CHÂTEAU ARÔME 76.4 g 3.82

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Hallertau Magnum 3.2 g 60 min Boil Pellet 10.5
Saaz 9.8 g 20 min Boil Pellet 3.1

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Belgian Ale Yeast (M27) Mangrove Jack's 73% 21.11°C - 32.22°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 66°C 60 min
Mash Step 76°C 15 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 7 days 18°C
Secondary 7 days 18°C
Aging 30 days 10°C