Sist oppdatert: juni 6, 2016 at 12:01 pm
Følger med på websiden til Brülosophy og kom over et eksperiment som tok for seg om det er forskjell mellom stegmesking eller single infusion mesking (på godt norsk). Oppskriften i eksperimentet er en såkalt Belgian Blond Ale og innholdet virket spennende.
Har tatt for meg oppskriften og tilpasset den mini-BIAB-kjelen. Det som er spennende med den er at den inneholder aroma-malt som vi har kjøpt inn og ønsker å prøve ut. Eneste vi mangler er Mangrove Jack’s Belgian Ale yeast (M27).
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
7 L |
90 min |
18.8 IBUs |
13.5 EBC |
1.064 |
1.015 |
6.4 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
Belgian Blond Ale |
18 A |
1.062 - 1.075 |
1.008 - 1.018 |
15 - 30 |
7.9 - 13.8 |
2.2 - 2.8 |
6 - 7.5 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
CHÂTEAU PILSEN 2RS |
1.596 kg |
79.78 |
CHÂTEAU CARA BLOND® |
164 g |
8.2 |
CHÂTEAU WHEAT BLANC |
164 g |
8.2 |
CHÂTEAU ARÔME |
76.4 g |
3.82 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
Hallertau Magnum |
3.2 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
10.5 |
Saaz |
9.8 g |
20 min |
Boil |
Pellet |
3.1 |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
Belgian Ale Yeast (M27) |
Mangrove Jack's |
73% |
21.11°C - 32.22°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Mash In |
66°C |
60 min |
Mash Step |
76°C |
15 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
7 days |
18°C |
Secondary |
7 days |
18°C |
Aging |
30 days |
10°C |