SMaSH Mosaic American Pale Ale

Vi har litt Mosaic-humle i fryseren og hva er ikke enklere enn å lage en SMaSH (Single Malt and Single Hop) ale basert på kun «Pale Ale»-malt og Mosaic-humle? Og hva er ikke enklere enn å lage det i en liten batch? Kanskje neste runde med brygging blir en slik en?

Sjekket hva alpha-prosenten lå på, samt hva som lå ute av oppskrifter på tilsvarende brygg. Skrudde deretter sammen en oppskrift i BeerSmith2 og skalerte den til bruk i et mini-BIAB-brygg. Tok utgangspunkt i OG rundt 1050 og en bitterhet rundt 38-40, slik at forholdet ligger rundt 0,750.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
7 L 60 min 38.7 IBUs 11.7 EBC 1.050 1.008 5.5 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 9.9 - 27.6 2.3 - 2.8 4.5 - 6.2 %

Fermentables

Name Amount %
CHÂTEAU PALE ALE 1.563 kg 100

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Mosaic (HBC 369) 5 g 60 min Boil Pellet 12
Mosaic (HBC 369) 7 g 15 min Boil Pellet 12
Mosaic (HBC 369) 8 g 0 min Boil Pellet 12
Mosaic (HBC 369) 15 g 7 days Dry Hop Pellet 12

Miscs

Name Amount Time Use Type
Whirlfloc Tablet 0.37 Items 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Safale American (US-05) DCL/Fermentis 77% 15°C - 23.89°C

Mash

Step Temperature Time
Protein Rest 50°C 30 min
Saccharification 64.44°C 30 min
Mash Out 75.56°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 14 days 19.44°C
Aging 30 days 18.33°C