Vi har litt Mosaic-humle i fryseren og hva er ikke enklere enn å lage en SMaSH (Single Malt and Single Hop) ale basert på kun «Pale Ale»-malt og Mosaic-humle? Og hva er ikke enklere enn å lage det i en liten batch? Kanskje neste runde med brygging blir en slik en?
Sjekket hva alpha-prosenten lå på, samt hva som lå ute av oppskrifter på tilsvarende brygg. Skrudde deretter sammen en oppskrift i BeerSmith2 og skalerte den til bruk i et mini-BIAB-brygg. Tok utgangspunkt i OG rundt 1050 og en bitterhet rundt 38-40, slik at forholdet ligger rundt 0,750.
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
7 L |
60 min |
38.7 IBUs |
11.7 EBC |
1.050 |
1.008 |
5.5 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
American Pale Ale |
10 A |
1.045 - 1.06 |
1.01 - 1.015 |
30 - 45 |
9.9 - 27.6 |
2.3 - 2.8 |
4.5 - 6.2 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
CHÂTEAU PALE ALE |
1.563 kg |
100 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
Mosaic (HBC 369) |
5 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
12 |
Mosaic (HBC 369) |
7 g |
15 min |
Boil |
Pellet |
12 |
Mosaic (HBC 369) |
8 g |
0 min |
Boil |
Pellet |
12 |
Mosaic (HBC 369) |
15 g |
7 days |
Dry Hop |
Pellet |
12 |
Miscs
Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
Whirlfloc Tablet |
0.37 Items |
15 min |
Boil |
Fining |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
Safale American (US-05) |
DCL/Fermentis |
77% |
15°C - 23.89°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Protein Rest |
50°C |
30 min |
Saccharification |
64.44°C |
30 min |
Mash Out |
75.56°C |
10 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
14 days |
19.44°C |
Aging |
30 days |
18.33°C |