Andre brygget på den doble bryggedagen var en APA kun basert på «Pale Ale-malt» og Mosaic-humlen, en såkalt SMaSH. Oppskriften er den samme som ble publisert tidligere men med noen endringer.
Recipe Details
Batch Size | Boil Time | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
7 L | 60 min | 38.7 IBUs | 11.7 EBC | 1.050 | 1.011 | 5.1 % |
Actuals | 1.046 | 0 | 0.0 % |
Style Details
Name | Cat. | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American Pale Ale | 10 A | 1.045 - 1.06 | 1.01 - 1.015 | 30 - 45 | 9.9 - 27.6 | 2.3 - 2.8 | 4.5 - 6.2 % |
Fermentables
Name | Amount | % |
---|---|---|
CHÂTEAU PALE ALE | 1.562 kg | 100 |
Hops
Name | Amount | Time | Use | Form | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Mosaic (HBC 369) | 5 g | 60 min | Boil | Pellet | 12 |
Mosaic (HBC 369) | 7 g | 15 min | Boil | Pellet | 12 |
Mosaic (HBC 369) | 8 g | 0 min | Boil | Pellet | 12 |
Mosaic (HBC 369) | 15 g | 7 days | Dry Hop | Pellet | 12 |
Miscs
Name | Amount | Time | Use | Type |
---|---|---|---|---|
Yeast Nutrient | 1.00 Items | 10 min | Boil | Other |
Yeast
Name | Lab | Attenuation | Temperature |
---|---|---|---|
Safale American (US-05) | DCL/Fermentis | 77% | 15°C - 23.89°C |
Mash
Step | Temperature | Time |
---|---|---|
Mash In | 66.67°C | 60 min |
Mash Out | 75.56°C | 10 min |
Fermentation
Step | Time | Temperature |
---|---|---|
Primary | 14 days | 19.44°C |
Aging | 30 days | 18.33°C |
Download
Download this recipe's BeerXML file |
20160129-1530: Stilte kverna på 0,9 mm og kvernet 1,56 kg «Pale Ale»-malt en gang.
20160130-0930: Målte opp 4,08 L med vann og startet oppvarmingen til 73C. Pumpa virket ikke da det var humlerester etter forrige brygging. Måtte åpne opp pumpe og rengjøre den.
20160130-0940: Traff striketemperatur, hadde i maltposen og rørte inn maltet. Stuck Mash med en gang og måtte strupe pumpa. Vanskelig å få skikkelig sirkulering. Varmet opp 1 L med vann til 66C og hadde i kjelen. Mye bedre sirkulering. Oppdaterte oppskriften med endring av vannmengde under mesking.
20160130-1040: Mash Out. Økte temperaturen ved å ha i 2,28 L med vann med temperaturen 94C. Startet nedtelling på 10 minutter.
20160130-1050: Ferdig med meskingen og startet kontinuerlig skylling.
20160130-1108: Startet oppvarming til kok. Målte pre-boil gravity til 1022 v/58C som tilsvarer 1034. Skulle ha vært 1036.
20160130-1120: Kok. Hadde i 60-minutters humle.
20160130-1205: Hadde i 15-minutters humle. Desinfiserte motstrømskjøleren ved å sirkulere litt kokende vørter.
20160130-1210: Hadde i gjærnæring.
20160130-1220: Hadde i 0-minutters humle og startet nedkjølingen.
20160130-1230: Nedkjøling ferdig. 18C. OG målt til 1046. Skulle ha vært 1050.
20160130-1300: Ferdig overført i gjæringskaret og resten av gjærslurry-en helt i. Vasket og ryddet bort alt.
Skal nå stå i 14 dager og flaskes etter det. Tørrhumles etter 7 dager.
20160205-1700: Skal egentlig tørrhumles i morgen, etter 7 dager gjæring, men tok det i dag fredag. Blir en hektisk dag i morgen. Hadde i 15 g med Mosaic-humle.
20160209-1715: Får ikke mulighet til å flaske til helga. Setter dunken i kjøleskapet for kuldekræsj på torsdag kveld og tar i gelatin på fredag morgen. Flasker da i løpet av uka.
20160211-2210: Satte 10 L-dunken med øl i kjøleskapet for kuldekræsj.
20160216-2210: Kokte vann med sukker i 10 minutter og lagde sukkerlake som vil gi et CO2-volum på 2,3 når ølet er ferdig kondisjonert. Tappet 21 stk. 0,33 L flasker som tilsvarer 6,93 L med ferdig øl, og hadde i sukkerlake vha. sprøyte. OG ble målt til 1007 som er veldig god utgjæring. ABV blir da beregnet til 5,12%. Flaskene skal nå stå til kondisjonering i 2 uker før de settes til lagring. Gleder meg til å smake på ferdig produkt da smaken var veldig god. Fin bitterhet og god smak av humle.
Observasjoner
- Akkurat som med forrige brygg, så er fordampingen for liten og må kompenseres for det.
- Bytte ut skruene med fingerskruer på pumpa, slik at det blir lettere å rengjøre den?
- Minst 3,25 L pr. kg malt når det er under 2 kg malt, for å lette sirkuleringen