Sist oppdatert: september 7, 2016 at 20:38 pm
Da vi kjøpte inn en Grainfather ble det også kjøpt inn to ølsett fra Maltmons AS, Pale Rider (en American Pale Ale) og Donnerwetter (Dunkel Weizen). Begge fra Brewolution. Første forsøket på å brygge med Grainfather ble da en APA.
Problemet med ølsettene fra Brewolution er at de ikke inneholder komplett oppskrift. Mengden med malt blir da litt tilfeldig, mens humlen kan man kanskje veie opp så langt ikke posene inneholder to typer humle i en pose. Her er i hvert fall et forsøk på en oppskrift.
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
23 L |
60 min |
45.0 IBUs |
11.8 EBC |
1.053 |
1.013 |
5.3 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
American Pale Ale |
10 A |
1.045 - 1.06 |
1.01 - 1.015 |
30 - 45 |
9.9 - 27.6 |
2.3 - 2.8 |
4.5 - 6.2 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
Maris Otter (Crisp) |
5 kg |
94.34 |
Caramalt (Thomas Fawcett) |
200 g |
3.77 |
CHÂTEAU WHEAT BLANC |
100 g |
1.89 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
Amarillo |
19.5 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
9.2 |
Simcoe |
19.5 g |
20 min |
Boil |
Pellet |
13 |
Amarillo |
26 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
9.2 |
Simcoe |
26 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
13 |
Simcoe |
10 g |
7 days |
Dry Hop |
Pellet |
13 |
Miscs
Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
Whirlfloc Tablet |
0.50 Items |
20 min |
Boil |
Fining |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
US West Coast Yeast (M44) |
Mangrove Jack's |
73% |
15°C - 23.33°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Mash In |
66°C |
60 min |
Mash Out |
75°C |
10 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
4 days |
19.44°C |
Secondary |
10 days |
19.44°C |
Aging |
30 days |
18.33°C |