011 – Ægir India Pale Ale

Dette er det tredje ølet som vi ble spurt om å brygge for andre. Mottakeren ønsket seg en IPA av en type som vi hadde brygget tidligere. Ølet er basert på oppskriften på Ægir sin India Pale Ale fra boka «Ølbrygging – Fra hånd til munn«.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 60 min 50.0 IBUs 15.8 EBC 1.057 1.014 5.7 %
Actuals 1.06 0 0.0 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
American IPA 14 B 1.056 - 1.075 1.01 - 1.018 40 - 70 11.8 - 29.6 2.2 - 2.7 5.5 - 7.5 %

Fermentables

Name Amount %
Pale Ale (BestMälz) 6.4 kg 87.67
Caramalt (Thomas Fawcett) 600 g 8.22
Caramunich I (Weyermann) 300 g 4.11

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Centennial 30.2 g 60 min Boil Pellet 8.5
Galena 22.5 g 60 min Boil Pellet 11.4
Centennial 22.5 g 5 min Boil Pellet 8.5
Citra 125 g 7 days Dry Hop Pellet 13.5
Centennial 75 g 7 days Dry Hop Pellet 8.5

Miscs

Name Amount Time Use Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
California Ale V (WLP051) White Labs 73% 18.89°C - 21.11°C

Mash

Step Temperature Time
Mash In 66°C 60 min
Mash Out 75°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 7 days 20°C
Secondary 7 days 20°C
Aging 14 days 20°C