Dette er det tredje ølet som vi ble spurt om å brygge for andre. Mottakeren ønsket seg en IPA av en type som vi hadde brygget tidligere. Ølet er basert på oppskriften på Ægir sin India Pale Ale fra boka «Ølbrygging – Fra hånd til munn«.
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
25 L |
60 min |
50.0 IBUs |
15.8 EBC |
1.057 |
1.014 |
5.7 % |
|
Actuals |
1.06 |
0 |
0.0 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
American IPA |
14 B |
1.056 - 1.075 |
1.01 - 1.018 |
40 - 70 |
11.8 - 29.6 |
2.2 - 2.7 |
5.5 - 7.5 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
Pale Ale (BestMälz) |
6.4 kg |
87.67 |
Caramalt (Thomas Fawcett) |
600 g |
8.22 |
Caramunich I (Weyermann) |
300 g |
4.11 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
Centennial |
30.2 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
8.5 |
Galena |
22.5 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
11.4 |
Centennial |
22.5 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
8.5 |
Citra |
125 g |
7 days |
Dry Hop |
Pellet |
13.5 |
Centennial |
75 g |
7 days |
Dry Hop |
Pellet |
8.5 |
Miscs
Name |
Amount |
Time |
Use |
Type |
Whirlfloc Tablet |
0.50 Items |
15 min |
Boil |
Fining |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
California Ale V (WLP051) |
White Labs |
73% |
18.89°C - 21.11°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
Mash In |
66°C |
60 min |
Mash Out |
75°C |
10 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
7 days |
20°C |
Secondary |
7 days |
20°C |
Aging |
14 days |
20°C |